środa, 16 maja 2012

deser cappuccino

Oryginalnie jest to ciasto,a że nie miałam weny, żeby piec biszkopt to zrobiłam deser.
paczka biszkoptów podłuznych " palce wiedzmy" 150-200g
400g śmietany 30%
3 łyżeczki żelatyny
3 łyżki capuccino w proszku
2 łyżki cukru pudru

Z 1 lyżki zrobic pól szklanki capuccino, zostawić do wystygnięcia gdyż w ciepłym rozpadną sie
biszkopty zanużyć w kawie i wyłożyć nimi dno kwadratowej formy -u mnie plastikowy pojemnik wyłożony folia spożywczą

Żelatyne rozpuścić w 1/4 szkl. wody i ostudzić.
Ubić śmietane z cukrem pudrem, dodać 2 łyzki cappuccino, na koniec wlać żelatyne i szybko wymieszać mikserem.
Połowe śmietany wylożyć na biszkopty, na śmietane ułożyc warstwe namoczonych biszkoptów.
Na wierzch wyłożyć reszte śmietany, wygładzic i posypac cappuccino, wstawić do lodówki do stężenia.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz