sobota, 29 września 2012

tort czekoladowo-malinowy

Tort urodzinowy czekoladowo- malinowy.

biszkopt kakaowy, przełożony bitą śmietaną z malinami, polany z wierzchu roztopiona czekoladą.
Ozdoby z masy cukrowej

upiec biszkopt w tortownicy 24cm

masa:
800g. śmietany 36% ( 4 kubki po 200g)
1 szkl malin
2 łyzki cukru pudru

biszkopt przekroić na 3 części

połowe śmietany (400g) ubić z 1 łyżką cukru pudru, dodać maliny, wymieszać mikserem,
przełożyć biszkopt, tak żeby byly 2 warstwy śmietany

pozostałą śmietanę ubić z 1 łyżką cukru pudru, obłożyć nią z wierzchu caly biszkopt
udekorować dowolnie


a tu w trakcie degustacji;)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz