wtorek, 1 października 2013

bakaliowe batoniki

Podobne do batoników musli jednak tym razem bez płatków owsianych.

składniki:
3/4 szklanki pestek dyni wyłuskanych
3/4 szklanki słonecznika wyłuskanego
100 g suszonej żurawiny
100 g orzechów laskowych
1/2-3/4 szklanki niesolonych orzeszków ziemnych
500 g słodzonego mleka skondensowanego

orzechy zmielić na drobno,
do miski wrzucić wszystkie składniki i wymieszać, blachę 25x30 cm wyłożyć papierem do pieczenia
wyłożyć masę, wyrównać, lekko przyklepać wierzch.
Piec a w sumie suszyć około 40 min w 130 stop.C Kroić ciepłe i zostawić do wystygnięcia.




2 komentarze:

  1. pożywne i takie bogactwo składników, pyszności

    OdpowiedzUsuń
  2. tak,tak skladniki to my w domu lubimy i jeden kawałek a chęć na słodkie znika, sycące są

    OdpowiedzUsuń