sobota, 8 marca 2014

kokosowe batoniki

Przepis dla tych wielbicieli kokosu a wiem, że nie wszyscy lubią bo jednak wchodzi między zęby ;)
Domowe kokosowe batoniki. Potrzeba tylko dwóch składników do przygotowania.
Czas też dosyć krótki bo niespełna 30 min.

składniki:
500 g mleka skondensowanego słodzonego
300 g wiórek kokosowych.

nastawić piekarnik na 160 stop.C
dokładnie wymiesza wiórki z mlekiem, blaszkę taka 25x30 cm wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć masę, wyrównać.
Piec a raczej suszyć w piekarniku przez około 20 min. Wyciągnąć, po lekkim przestygnięciu kroić na kawałki i gotowe.



3 komentarze:

  1. Ubóstwiam kokos, coś dla mnie ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl

    OdpowiedzUsuń
  2. dzieciaki szybko zjadły, więc musiały być dobre:)

    OdpowiedzUsuń