poniedziałek, 26 maja 2014

truskawkowy pucharek

Sezon na truskawki rozpoczęty, wiec deser też truskawkowy. Pucharków wyszło 3 ale w sumie można zrobić dowolną ilość. Wystarczy zwiększyć ilość składników.


składniki :
1 galaretka truskawkowa wcześniej stężała.
9 okrągłych biszkoptów
200 g śmietany 36% lub  30%
4 duże truskawki


śmietanę ubić, stężałą galaretkę zmiksować z 3 kopiastymi łyżkami ubitej śmietany.
Galaretka będzie w drobnych kawałeczkach.
Na dno pucharków pokruszyć po jednym biszkopcie, przełożyć masę galaretkową do pucharków, na wierzch wyłożyć pozostałą bitą śmietanę.
Po bokach wbić po 2 biszkopty, ułożyć pokrojone w ćwiartki truskawki i gotowe.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz